Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Smalczyk z mięsem i skwarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

kanapkowy smalczyk wg przepisu mojego męża

Smalczyk z mięsem i skwarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smalczyk z mięsem i skwarkami

 

Sposób przygotowania:

Smalczyk z mięsem i skwarkami
Mięso wieprzowe gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego, czosnku i ziela angielskiego, następnie je mielimy, doprawiamy do smaku pieprzem i solą (można dodać magii). Boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy aby uzyskać skwarki, następnie dodajemy zmieloną wieprzowinę i podpiekamy, w rondlu roztapiamy smalczyk. Do pojemników bądź słoików przekładamy mięso ze skwarkami i zalewamy smalcem, pozostawiamy do ostygnięcia
Smalczyk z mięsem i skwarkami
ugotowaną wieprzowinę mielimy i doprawiamy
Smalczyk z mięsem i skwarkami
boczek kroimy i przekładamy na patelnię do podsmażenia
Smalczyk z mięsem i skwarkami
do wytopionych skwarków dodajemy mięso i przesmażamy
Smalczyk z mięsem i skwarkami
mięso wraz ze skwarkami przekładamy do słoików i zalewamy smalcem