Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

smalec wg Remik1515

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Najpierw słoninę kroimy w większą kostkę wrzucamy do garnuszka wrzucamy również obraną pokrojoną w kosteczkę cebule i smażymy

smalec wg Remik1515

Składniki:

smalec wg Remik1515

 

  • 1 kg słoniny
  • 3 cebule
  • sol
  • pieprz

Sposób przygotowania:

smalec wg Remik1515
Słoninę kroimy w większą kostkę. Wrzucamy do garnuszka dodając  również obraną pokrojoną w kosteczkę cebulę i smażymy na małym ogniu przykryte  pokrywką . Uważajcie gdy będziecie mieszać ten smalec w garnuszku bo może trochę pryskć. Po wytopieniu smalca oddzielić skwarki od smalcu lub zostawić jak kto lubi.Lekko przestudzony smalec przelać z garnka do naczynia w którym będzie przechowywany .Odstawić do ostygniecia.