Sposób przygotowania:
Smalec z kiełbaską
Jabłko obieramy i drobniutko kroimy. Z wędliny zdejmujemy osłonkę i też drobno kroimy. Cebulę obieramy i drobniutko siekamy. Trochę smalcu rozgrzewamy na patelni i wrzucamy przygotowaną wędlinę i cebulę. Chwile smażymy i dodajemy przygotowane jabłko.
Razem wszystko momencik dusimy. Dodajemy resztę smalcu,majeranek i ziele angielskie. Gdy wszystko ponownie zacznie skwierczeć zdejmujemy smalec z ognia i trochę solimy.
Całość co jakiś czas mieszamy. Po chwilowym odstaniu przelewamy do słoiczków albo innych naczyń i odstawiamy do zastygnięcia.
Razem wszystko momencik dusimy. Dodajemy resztę smalcu,majeranek i ziele angielskie. Gdy wszystko ponownie zacznie skwierczeć zdejmujemy smalec z ognia i trochę solimy.
Całość co jakiś czas mieszamy. Po chwilowym odstaniu przelewamy do słoiczków albo innych naczyń i odstawiamy do zastygnięcia.