Sposób przygotowania:
Bieszczadzki smalczyk z jabłkiem
Słoninę mielimy w maszynce do mięsa małe oczka. Osobno mielimy łopatkę ale już na dużych oczkach. Do garnka z grubym dnem wkładamy zmieloną słoninę. Topimy. Dodajemy zmielone mięso. Smażymy na małym ogniu.
Cebule siekamy. Czosnek wyciskamy. Jabłko obieramy i siekamy drobno. Do garnka dodajemy cebulę . Smażymy ok 5 min. Następnie dodajemy jabłko . Smażymy do momentu aż cebula zarumieni się . Dodajemy czosnek, sól, majeranek i pieprz do smaku.
Mieszamy. Rozlewamy do słoików.
Cebule siekamy. Czosnek wyciskamy. Jabłko obieramy i siekamy drobno. Do garnka dodajemy cebulę . Smażymy ok 5 min. Następnie dodajemy jabłko . Smażymy do momentu aż cebula zarumieni się . Dodajemy czosnek, sól, majeranek i pieprz do smaku.
Mieszamy. Rozlewamy do słoików.