dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo smaczna pasta kanapkowa. Może służyć tez jako farsz do naleśników. Zdrowa i odżywcza. Prosta do przygotowania.

Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

Składniki:

Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem

 

Sposób przygotowania:

Smarowidełko z dyni i pęczaku z parmezanem
Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy (niezbyt mocno) oliwę i szklimy na niej cebulę. Dynię oczyszczamy i obieramy, myjemy i ścieramy na tarce jarzynowej o grubych oczkach, dodajemy do miekkiej cebuli. Dodajemy tez przeciśnięty przez praske zabek czosnku. Warzywa dusimy pod przykryciem aż zmiekną. Dodajemy kaszę i starty parmezan, mieszamy. Doprawiamy do smaku.

Tagi:

dynia