Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Smarowidło z łopatki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smarowidło na kanapki z gotowanej wieprzowej łopatki.

Smarowidło z łopatki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smarowidło z łopatki

 

Sposób przygotowania:

Smarowidło z łopatki
Mięso (dobrze, jak będzie poprzerastane tłuszczem) zalać w garnku wodą. Dodać do niego ziele angielskie, liście laurowe i przyprawę uniwersalną. Ugotować do miękkości. Mięso wyjąć z wywaru i zmielić dwukrotnie z dodatkiem surowej cebuli. Do zmielonego mięsa dodać pieprz i przyprawę do wieprzowiny. Doprawić do smaku solą i dokładnie wymieszać. Gdyby smarowidło wyszło zbyt suche, dodać do niego trochę wywaru pozostałego po gotowaniu mięsa. Smarowidłem smarować kanapki.
Smarowidło z łopatki
Mięso zalane wodą z dodatkiem ziela angielskiego liści laurowych i przyprawy uniwersalnej.
Smarowidło z łopatki
Ugotowane mięso mielone w maszynce z surową cebulą.
Smarowidło z łopatki
Zmielona z cebulą ugotowana łopatka z dodatkiem przypraw.
Smarowidło z łopatki
Mięso doprawione do smaku solą i dokładnie wymieszane.