Sposób przygotowania:
Smarowidło z szynki
Szynkę świeżą bez kości pokroić w kostkę, mocno podsmażyć na rumiano na pół kostki smalcu co jakiś czas zmieszać.
Do mocno usmażonej szynki wsypać pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażać na złoty kolor cebuli.
Wsypać majeranek, przyprawę do wieprzowiny, dodać pozostały smalec i stopić, po stopieniu z 3 minuty gotować, wystudzić w garnku, mikserem zblendować i przelać do pojemnika, przechowywać w lodówce.
Do mocno usmażonej szynki wsypać pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażać na złoty kolor cebuli.
Wsypać majeranek, przyprawę do wieprzowiny, dodać pozostały smalec i stopić, po stopieniu z 3 minuty gotować, wystudzić w garnku, mikserem zblendować i przelać do pojemnika, przechowywać w lodówce.