Sposób przygotowania:
Smarowidło z szynki
Szynkę świeżą bez kości pokroić w kostkę, mocno podsmażyć na rumiano na pół kostki smalcu co jakiś czas zmieszać.
Do mocno usmażonej szynki wsypać pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażać na złoty kolor cebuli.
Wsypać majeranek, przyprawę do wieprzowiny, dodać pozostały smalec i stopić, po stopieniu z 3 minuty gotować, wystudzić w garnku, mikserem zblendować i przelać do pojemnika, przechowywać w lodówce.
Do mocno usmażonej szynki wsypać pokrojoną cebulę, czosnek i podsmażać na złoty kolor cebuli.
Wsypać majeranek, przyprawę do wieprzowiny, dodać pozostały smalec i stopić, po stopieniu z 3 minuty gotować, wystudzić w garnku, mikserem zblendować i przelać do pojemnika, przechowywać w lodówce.
![Smarowidło z szynki Smarowidło z szynki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smarowidlo-z-szynki-541830.jpg)
![Smarowidło z szynki Smarowidło z szynki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smarowidlo-z-szynki-541831.jpg)
![Smarowidło z szynki Smarowidło z szynki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smarowidlo-z-szynki-541832.jpg)