Sposób przygotowania:
Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Jajka góruje na twardo. Studzę i obieram. Trę na tarce na grubych oczkach. Pieczarki myję i trę na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewam łyżeczkę masła dodaję pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smażę na rumiano. Dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.
Mieszam i smażę jeszcze ok minuty. Mieszam. Studzę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dodaję jogurt, sól i pieprz. Mieszam.
Takie smarowidło trzymam w lodówce max 2 dni.
Smacznego.
Mieszam i smażę jeszcze ok minuty. Mieszam. Studzę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dodaję jogurt, sól i pieprz. Mieszam.
Takie smarowidło trzymam w lodówce max 2 dni.
Smacznego.