patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 665]

Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Idealne smarowidło do pieczywa ze smażonymi pieczarkami, gotowanymi jajkami, czerwoną papryką oraz natką pietruszki.

Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką

 

Sposób przygotowania:

Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Jajka góruje na twardo. Studzę i obieram. Trę na tarce na grubych oczkach. Pieczarki myję i trę na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewam łyżeczkę masła dodaję pieczarki. Doprawiam solą i pieprzem do smaku. Smażę na rumiano. Dodaję drobno posiekaną natkę pietruszki.

Mieszam i smażę jeszcze ok minuty. Mieszam. Studzę. Paprykę myję i kroję w kostkę. Wszystkie składniki łącze ze sobą. Dodaję jogurt, sól i pieprz. Mieszam.

Takie smarowidło trzymam w lodówce max 2 dni.

Smacznego.
Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Jajka na twardo obieram a następnie trę na tarce o grubych oczkach.
Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Usmażone pieczarki z natką pietruszki studzę.
Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Pieczarki z natką pietruszki łącze z jajkami.
Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Następnie dodaję drobno pokrojoną czerwoną papryką.
Smarowidło pieczarkowo-jajeczne z papryką
Następnie dodaję jogurt i przyprawy.