kuchenny świat

kuchenny świat

Złoty Ekspert
[Przepisów: 780]

Smażona flądra

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na rybkę w chrupiącej panierce. Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno. Skropiona sokiem z cytryny i posypana koperkiem smakuje pysznie.

Smażona flądra Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażona flądra

 

Sposób przygotowania:

Smażona flądra
Flądrę czyścimy i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na gorącym oleju do zbrązowienia. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy.

Koperek myjemy i kroimy na drobno. Przed podaniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Smażona flądra
Tuszki flądry czyścimy i myjemy i odsączamy z wody.
Smażona flądra
Pokrojoną flądrę skrapiamy sokiem z cytryny i oprószamy przyprawami.
Smażona flądra
Posypane przyprawami flądry panierujemy w mące.
Smażona flądra
Umyty i osuszony koperek kroimy na drobno.

Tagi:

flądra dania