Sposób przygotowania:
Smażona flądra
Flądrę czyścimy i myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na pół i skrapiamy sokiem z cytryny oraz posypujemy solą i pieprzem cytrynowym. Obtaczamy w mące i smażymy z każdej strony na gorącym oleju do zbrązowienia. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy.
Koperek myjemy i kroimy na drobno. Przed podaniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem.
Koperek myjemy i kroimy na drobno. Przed podaniem rybę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pokrojonym koperkiem.
![Smażona flądra Smażona flądra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazona-fladra-522718.jpg)
![Smażona flądra Smażona flądra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazona-fladra-522719.jpg)
![Smażona flądra Smażona flądra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazona-fladra-522720.jpg)
![Smażona flądra Smażona flądra](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/smazona-fladra-522721.jpg)