Sposób przygotowania:
Makaron śmietanowo-pomidorowy
Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente.
Pomidory obieramy ze skórki, wydrążamy nasiona i kroimy w drobną kosteczkę.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulkę, podsmażamy.
Następnie wlewamy śmietankę i wsypujemy przyprawy, dusimy na małym ogniu około 3-4 minuty.
Następnie dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy.
Dusimy około 5 minut.
Zawartośc patelni łączymy z makaronem.
Smacznego ;)
Pomidory obieramy ze skórki, wydrążamy nasiona i kroimy w drobną kosteczkę.
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Na patelnię wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy cebulkę, podsmażamy.
Następnie wlewamy śmietankę i wsypujemy przyprawy, dusimy na małym ogniu około 3-4 minuty.
Następnie dodajemy pomidory i koncentrat pomidorowy.
Dusimy około 5 minut.
Zawartośc patelni łączymy z makaronem.
Smacznego ;)
SylaUla
gosiapiotrek23
;)