Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1368]

Smażona flądra w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Panierowany i smażony filet z ryby, np. flądry, to błyskawiczne danie w sam raz na szybki obiad. Do ryby doskonale pasują frytki i ulubiona surówka.

Smażona flądra w panierce

Składniki:

Smażona flądra w panierce

 

Sposób przygotowania:

Smażona flądra w panierce

ETAP 1:

Smażona flądra w panierce
Filety z flądry oprószamy z obu stron solą i pieprzem

Jeżeli ryba jest mrożona, rozmrażamy ją i odciskamy z wody.

Filety z flądry oprószamy z obu stron solą i pieprzem.

ETAP 2:

Smażona flądra w panierce
Kawałki ryby panierujemy kolejno: w mące, jajku i bułce tartej

Kawałki ryby panierujemy kolejno: w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.

ETAP 3:

Smażona flądra w panierce
Filety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Kawałki ryby smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. frytkami i surówką z marchewki.