paula231406

paula231406

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 769]

smażona kanapka z tuńczykiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

na pewno znajdzie ta kanapka swoich amatorów

smażona kanapka z tuńczykiem

Składniki:

smażona kanapka z tuńczykiem

 

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 4 łyżki majonezu
  • 1/2 cytryny
  • kawałek pora
  • 1/3 pęczka natki pietruszki
  • puszka tuńczyka w sosie własnym
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

smażona kanapka z tuńczykiem
Pora i natkę myjemy pod bieżącą wodą i bardzo drobno siekamy. Tuńczyka odcedzamy z zalewy w której się znajdował. Następnie rozdrabniamy go za pomocą widelca i łączymy z majonezem, porem i pietruszką. Całość bardzo dokładnie mieszamy. Z cytryny wyciskamy sok i dodajmy do masy tuńczykowej, mieszamy. Powstałą masę można doprawić odrobiną soli i pieprzu. Na 4 kromkach rozsmarowujemy masę i przykrywamy ja pozostałym chlebem, dociskamy kromki do siebi9e. Tak przygotowane smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Tagi:

sosy chleb