Ziziunka18

Ziziunka18

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 119]

Szynka w sosie grzybowo-warzywnym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna szynka w sosie grzybowo-warzywnym jest idealna na jesienny obiad

Szynka w sosie grzybowo-warzywnym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Szynka w sosie grzybowo-warzywnym

 

Sposób przygotowania:

Szynka w sosie grzybowo-warzywnym
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Marchew myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Warzywa wrzucamy do garnka. Grzyby czyścimy i kroimy, dorzucamy do garnka. Dodajemy przyprawy: Vegetę, sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz ziarnisty. Zalewamy wodą i dusimy na małym ogniu. Wrzucamy kostkę – bulion grzybowy. Szynkę kroimy na kawałki-płaty. Obtaczamy w mące i obsmażamy na patelni na złoty kolor. Dorzucamy do garnka z warzywami. Dusimy wszystko do momentu, aż mięso będzie miękkie. Na koniec sos zagęszczamy mąką.
Szynka w sosie grzybowo-warzywnym
Cebula, marchew, grzyby i przyprawy są już gotowe do duszenia.
Szynka w sosie grzybowo-warzywnym
Mięso pokrojone na kawałki i obtoczone w mące smażymy na złoty kolor.