Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Smażona wątróbka z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Bardzo smaczna wątróbka z cebulką, idealna na kolację.

Smażona wątróbka z cebulą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażona wątróbka z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Smażona wątróbka z cebulą
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potrawy. Wątróbkę dokładnie obieramy z błonek, myjemy i osuszamy. Kroimy wątróbkę na mniejsze kawałki i przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło. Wszystko razem smażymy na niewielkim ogniu, do momentu aż wątróbka będzie miękka. Gotową wątróbkę zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy z pieczywem.
Smażona wątróbka z cebulą
Przygotowujemy wszystkie składniki potrzebne do przygotowania potrawy. Wątróbkę dokładnie obieramy z błonek, myjemy i osuszamy.
Smażona wątróbka z cebulą
Kroimy wątróbkę na mniejsze kawałki i przekładamy do rondelka. Dodajemy posiekaną cebulę oraz masło.
Smażona wątróbka z cebulą
Wszystko razem smażymy na niewielkim ogniu, do momentu aż wątróbka będzie miękka. Gotową wątróbkę zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.