Kuchnia w opałach

Kuchnia w opałach

Kuchcik
[Przepisów: 3]

Książka Kucharska: ŻURAWINOWY NOTES PRZEPISOWY

Smażone banany z kokosem, migdałami i żurawiną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybki i smaczny deser.

Smażone banany z kokosem, migdałami i żurawiną

Składniki:

Smażone banany z kokosem, migdałami i żurawiną

 

 

  • 1 łyżka wiórków kokosowych

 

 

  • 1 łyżka płynnego miodu

 

  • 3-4 kostki czekolady (roztopionej)

 

 

  • ok. 10-15 ml białego wina

 

  • olej

Sposób przygotowania:

Smażone banany z kokosem, migdałami i żurawiną
Żurawinę namoczyć w winie i pozostawić na 20 minut, aby napęczniała i nabrała aromatu. Banana po obraniu ze skóry pokroić na 3 równe części. W miseczce wymieszać wiórki kokosowe z migdałami. Banany dokładnie posmarować miodem i obtoczyć w wiórkowo - migdałowej posypce. Panierowane banany obsmażyć na rozgrzanym oleju, często je obracając aby się nie przypaliły. Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą i żurawiną. Ułożyć obsmażone i ciepłe banany, które polać delikatnie winem z namoczonej żurawiny.

Tagi:

czekolada