aniagdynia

aniagdynia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Smażone brzoskiwnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smazone brzosiiwnie mozna podawac zarowno na cieplo jak i na zimno.

Smażone brzoskiwnie

Składniki:

Smażone brzoskiwnie

 

  • 5 brzoskwiń, 20 g brązowego cukru, 30 g masła, lody waniliowe, 1 laska wanili

Sposób przygotowania:

Smażone brzoskiwnie
Brzoskwinie obieramy (najlepiej je wczesniej sparzyc), kroimy na cwiartki. Na patrlni rozgrzewamy maslo, dodajemy do tego wanilie. na patelnie kladziemy cwiartki brzoskwin i posypujemy je brazowym cukrem.. smazymy okolo 5 minut.Tak przygotowane nakladamy na talerzyk, obok kladac 2 galki lodow waniliowych. M ozna to rowniez przystroic swiezym listkiem miety.