łakomczuszka

łakomczuszka

Starszy Kucharz
[Przepisów: 29]

Smażone jabłka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Doskonałe jako nadzienie do np. naleśników, ale również nadają się na słodką przekąskę. :)

Smażone jabłka

Składniki:

Smażone jabłka

 

  • 1 duże bardzo słodkie jabłko (lub więcej)
  • 3 łyżki masła
  • cukier puder

 

Sposób przygotowania:

Smażone jabłka
Masło rozpuszczamy na patelni.
Jabłko kroimy w cząstki i smażymy na masełku. Nie za długo jednak, muszą tylko nabrać lekko złotego koloru.
Gotowe posypać obficie cukrem pudrem.
Jabłka po usmażeniu są mięciutkie, można je z powodzeniem rozgnieść widelcem i dżemik jabłkowy gotowy. ;)
Nadaje się do np. nadziewania naleśników. :)