Sposób przygotowania:
Smażone kiełbaski na słodkim bigosie
Kapustę kroimy jak „do bigosu”. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. W garnku rozgrzewamy odrobinę oleju i wkładamy kapustę, na wierzch rozkładamy startą marchewkę, przyprawiamy solą i prużymy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną, w razie potrzeby podlewając wodą. Kiełbaski śląskie kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, pod koniec smażenia na patelnię dorzucamy pokrojoną w pióra czerwoną cebule i smażymy tak długo aż cebula się zeszkli. Gdy kapusta zmięknie przekładamy ją do przygotowanej kiełbasy z cebula, dodajemy musztardę, pieprz oraz sól i mieszamy. Smażymy na niewielkim ogniu ok. 15 minut. Przekładamy kapustę na talerze i smażymy, ponacinane wcześniej białe kiełbaski przyprawione przyprawą do żeberek. Kiełbaski układamy na kapuście. SMACZNEGO!