Sposób przygotowania:
Smażone krewetki z czosnkiem i pietruszką
1. Obrane krewetki myjemy i kładziemy na ręcznik kuchenny. W tym czasie wyciskamy sok z cytryny.
2. Krewetki przekładamy na tackę lub talerz i polewamy sokiem z cytryny.
3. Następnie posypujemy pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb.
4. Natkę pietruszki siekamy i posypujemy na krewetki.
5. Wkładamy przyprawione krewetki do lodówki na 10 minut.
6. W tym czasie siekamy ząbki czosnku i rozgrzewamy masło na patelni.
7. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy czosnek, wyciągamy krewetki z lodówki i układamy je na czosnku.
8. Smażymy krewetki po ok. 2 minuty z każdej strony.
9. Gotowe
2. Krewetki przekładamy na tackę lub talerz i polewamy sokiem z cytryny.
3. Następnie posypujemy pieprzem cytrynowym i przyprawą do ryb.
4. Natkę pietruszki siekamy i posypujemy na krewetki.
5. Wkładamy przyprawione krewetki do lodówki na 10 minut.
6. W tym czasie siekamy ząbki czosnku i rozgrzewamy masło na patelni.
7. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy czosnek, wyciągamy krewetki z lodówki i układamy je na czosnku.
8. Smażymy krewetki po ok. 2 minuty z każdej strony.
9. Gotowe