Dracula

Dracula

Kucharz
[Przepisów: 6]

Smażone plastry selera z sosem remoulade

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażone plastry selera doskonale smakuje zarówno jako dodatek do mięs, jak i samodzielna potrawa.

Smażone plastry selera z sosem remoulade

Składniki:

Smażone plastry selera z sosem remoulade

 

 

Sposób przygotowania:

Smażone plastry selera z sosem remoulade
Na sos wymieszać śmietanę z majonezem. Jaja pokroić w kostkę, paprykę umyć i pokroić. Obrać cebulę i wraz z ogórkiem pokroić w kostkę. Warzywa wrzucić do majonezu, wymieszać. Dodać zioła, sól, pieprz do smaku. Sos wstawić do lodówki. W tym czasie przygotować selera, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny.Plastry selera gotować wstępnie przez 10-15 min w osolonej wodzie, odłożyć do wystudzenia. Następnie obtoczyć w mące, potem w rozbełtanym jajku i tartej bułce. Na patelni rozgrzać masło i olej, panierowane plastry smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z zimnym sosem.

Tagi:

seler