Sposób przygotowania:
smazony camembert
jajka roztrzepać lekko posolić. ser zamoczyć w jajku następnie panierować w bułce tartej, kładziemy na rozgrzany gleboki olej i samzymy na wolnym ogniu do uzyskania złotego koloru. Delikatnie układamy na talerz jako dodatki podajemy kawałki ananasa z puszki oraz odrobinę dżemu. smacznego
caroline1983
Ser trzeba też kłaść na dobrze rozgrzany olej.
W wersji na słodko mozna uzyć serów smakowych np. z żurawiną, orzechami, morelami.
sylwus
ja uzywam tego przepisu od lat i daje gwarancje ze jest ok. a co do smakowych serow to nie daja one tak intensywnego smaku owocow jak dzem.
panierka szybko sie zarumieni ale nie sadze zeby ser sie zdazyl calkowicie w srodku rozpuscic.
uwierz mi robie to kilka razy w tygodniu od kilku lat.
dzieki za komentarz
caroline1983
Ja mam na mysli ser smakowy + dżem :)
Co do panierek to nie dodaje soli do jajek do panierowania tylko bezpośrednio przyprawiam mieso czy ryby. Twój sposób nie jest zły tylko akurat w przypadku sera miałabym wątpliwości czy trzeba go solic. Jesli doda się szczyptę soli to smaku raczej nie zmieni ale nieco wieksze ilości już może, poza tym jestem raczej zwolenniczka ograniczania soli tam gdzie sie da :)
caroline1983
PS> Zawsze robiłam ser zmazony z dodatkami na ostro. Twoja wersja na słodko bardzo mnie zaciekawiła :)