paprotka25

paprotka25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Smażony chleb wg Beaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Fajny sposób na wykorzystanie czerstwego chleba i pomysł na ciepłe śniadanie

Smażony chleb wg Beaty Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Smażony chleb wg Beaty

 

Sposób przygotowania:

Smażony chleb wg Beaty
Chleb kroimy na kromki. Jajka myjemy, wybijamy na głęboki talerz i roztrzepujemy widelcem. Doprawiamy solą (ja daję 2 szczypty). Do jajek wlewamy mleko i mieszamy. Na patelnię wlewamy olej (ok 2 łyżek) i rozgrzewamy. Każdą kromkę chleba zamaczamy w masie jajecznej z obu stron i od razu przekładamy na patelnię. Smażymy do czasu aż jajka będą ścięte i chleb nabierze kolorków (na rumiano). Smażymy z obu stron. Usmażone kromki wyciągamy na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy na ciepło. Smacznego :)
Smażony chleb wg Beaty
Jajka wybijamy na głęboki talerz, doprawiamy solą i dolewamy mleko
Smażony chleb wg Beaty
Każdą kromkę chleba zamaczamy z obu stron w masie jajecznej
Smażony chleb wg Beaty
Chleb smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju

Tagi:

jajko chleb jajka