Sposób przygotowania:
Smażony makaron
Pierś z kurczaka i wieprzowinę pokroić w wąskie paseczki, włożyć do miski, dodać sos sojowy, przyprawę pięciu smaków i odstawić na pół godziny do lodówki. Gdy mięso będzie się marynować posiekać drobno czosnek i cebulę. Rozgrzać wok, wlać 2 łyżki oleju, dodać czosnek i cebulę, zrumienić, wrzucić mięso i wszystko dobrze podsmażyć.
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją. Grzyby zalać gorącą wodą na 15 minut, aż napęcznieją, pokroić w wąskie paseczki. Paprykę czerwoną i żółtą oraz marchew pokroić w słupki. Gdy mięso będzie zarumienione dodać grzyby, papryki, pędy bambusa i marchew. Wszystko smażyć do momentu, aż warzywa będą pół miękkie. Wrzucić makaron i smażyć. Można lekko podlać wodą, gdyby zaczęło się przypalać.
Pod koniec gotowania dodać groszek i doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Podawać w miseczkach posypane szczypiorkiem.
Makaron przygotować zgodnie z instrukcją. Grzyby zalać gorącą wodą na 15 minut, aż napęcznieją, pokroić w wąskie paseczki. Paprykę czerwoną i żółtą oraz marchew pokroić w słupki. Gdy mięso będzie zarumienione dodać grzyby, papryki, pędy bambusa i marchew. Wszystko smażyć do momentu, aż warzywa będą pół miękkie. Wrzucić makaron i smażyć. Można lekko podlać wodą, gdyby zaczęło się przypalać.
Pod koniec gotowania dodać groszek i doprawić solą i pieprzem wedle uznania. Podawać w miseczkach posypane szczypiorkiem.