Sposób przygotowania:
Śmietankowiec z galaretka
Trzy galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie , schładzamy i wstawiamy do lodówki. Śmietanę łączymy z cukrem, dodajemy zapach i żelatynę rozpuszczoną w 2-3 łyżkach ciepłej wody , mieszamy. Zastygnięte galaretki kroimy w kostkę.
Do ścinającej się śmietany dodajemy galaretki i rodzynki przekładamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki. Gdy torcik zastygnie dekorujemy owocami , zalewamy chłodną czwartą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki.
Do ścinającej się śmietany dodajemy galaretki i rodzynki przekładamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki. Gdy torcik zastygnie dekorujemy owocami , zalewamy chłodną czwartą galaretką i ponownie wstawiamy do lodówki.
Henia
Saja