Sposób przygotowania:
Smoothie szpinakowo-bananowe na mleku migdałowym
1. Szpinak mrożony rozmrażamy, a świeży płuczemy i osuszamy.
2. Do kielich blendera wlewamy mleko migdałowe, dodajemy banana i szpinak, następnie blendujemy na gładki napój, na koniec dodajemy sok z cytryny według uznania.
3. Smoothie rozlewamy do szklanek i podajemy. Można schłodzić w lodówce.
Moje rady:
Gdy smoothie dłużej postoi to zgęstnieje od szpinaku.
Porcja dla 4 osób.
2. Do kielich blendera wlewamy mleko migdałowe, dodajemy banana i szpinak, następnie blendujemy na gładki napój, na koniec dodajemy sok z cytryny według uznania.
3. Smoothie rozlewamy do szklanek i podajemy. Można schłodzić w lodówce.
Moje rady:
Gdy smoothie dłużej postoi to zgęstnieje od szpinaku.
Porcja dla 4 osób.
robaczek
Babeczka35
Polecam przygotować :) Na mleku migdałowym jest pyszne :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Polecam spróbować :)