Sposób przygotowania:
Śniadaniowa pasta z makreli
Na początku wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości, połamać na kawałki i przełożyć do większej miski.
Następnie opłukać, osuszyć i drobno pokroić szczypiorek.
Do miski z makrelą dodać serek wiejski,trochę pokrojonego szczypiorku, łyżkę musztardy i łyżkę chrzanu.
Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ( można użyć do tego celu miksera lub blendera) i przełożyć do miseczki.
Na wierzch pasty wysypać pozostały szczypiorek.
Przed podaniem najlepiej schłodzić jakiś czas w lodówce.
Smacznego!
Następnie opłukać, osuszyć i drobno pokroić szczypiorek.
Do miski z makrelą dodać serek wiejski,trochę pokrojonego szczypiorku, łyżkę musztardy i łyżkę chrzanu.
Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem.
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać ( można użyć do tego celu miksera lub blendera) i przełożyć do miseczki.
Na wierzch pasty wysypać pozostały szczypiorek.
Przed podaniem najlepiej schłodzić jakiś czas w lodówce.
Smacznego!