pepsicOLA

pepsicOLA

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 193]

Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pyszne, szybkie pożywne śniadanko

Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane

 

 

Sposób przygotowania:

Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane
Jajka umyć. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę - taką na "czary mary". Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do żółtek. Wymieszać. Dodać mąkę i płatki owsiane oraz mleko. Dosłodzić miodem, doprawić cynamonem. Do masy jabłkowej powoli dodajemy ubitą pianę. Mieszamy bardzo delikatnie. Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu , nakładamy ciasto i smażymy na złoto z obu stron. Podajemy z cukrem pudrem. Można też polać odrobina naturalnego jogurtu. Zajadamy popijając ciepłe mleko lub kakao.
Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane
Po umyciu rozbijamy jajka i oddzielamy białka od żółtek
Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane
Z białek ubijamy sztywna pianę dodajemy odrobinę soli
Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane
Do żółtej i jabłek wsypujemy płatki owsiane mąke cynamon
Śniadaniowe racuszki jabłkowo-owsiane
Racuszki smażymu na złoty kolor z obu stron

Tagi:

jajko jajka