Sposób przygotowania:
Wrapy wegetariańskie z awokado
Placki tortilli podsmażamy na suchej patelni aż się ogrzeją i lekko zbrązowieją.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.
Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z rukolą. Paprykę, ogórka i awokado myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Warzywa układamy równomiernie na placku z rukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon.
Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
Na placku rozsmarowujemy równą warstwę serka kanapkowego. Orzechy prażymy na suchej patelni i drobno siekamy.
Rozsypujemy równą warstwą na serku kanapkowym razem z rukolą. Paprykę, ogórka i awokado myjemy i kroimy w podłużne kawałki. Warzywa układamy równomiernie na placku z rukolą. Zawijamy jeden z boków w rulon.
Wbijamy w równych odległościach 5 wykałaczek i kroimy ostrym nożem na 5 kawałków.
SylaUla