Di bloguje

Di bloguje

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 943]

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
  • KALORIE: 390
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami to szybka i pyszna przekąska, która może posłużyć jako śniadanie, obiad, czy kolacja. Idealnie sprawdzą się na każdej imprezie, pikniku, na uczelni lub w pracy.

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

Składniki:

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami

 

  • 1 placek tortilli

Nadzienie:

  • 150g hummusu
  • 1 garść mixu sałat
  • 1/2 puszki tuńczyka
  • 1/2 pomidora
  • 3-4 rzodkiewki

Opcjonalnie:

  • ulubione świeże warzywa, np. ogórek, papryka

Sposób przygotowania:

Wrapy z hummusem, tuńczykiem i świeżymi warzywami
Placka typu tortilla należy równomiernie posmarować hummusem, a następnie umieścić na nim mix sałat.

Kolejnie ułożyć odcedzonego tuńczyka, kawałki pomidora i plasterki rzodkiewki.

Całość ostrożnie zwinąć w roladkę i przekroić na dwie lub więcej części.

Każdą z nich spiąć wykałaczką albo związać sznurkiem.