kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

snikers

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

świetne ciasto do kawy szczególnie niesłodzonej

snikers

Składniki:

snikers

 

 

 

Sposób przygotowania:

snikers
Sodę rozpuścić w mleku, miód rozpuścić na ogniu. Wszystko razem połączyć i zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną część upiec. 2 część wyłożyć na blachę ale jeszcze nie piec. Usmażyć ok. 30 dag orzechów włoskich dodając 12 dag masła i 2 łyżki miodu. Gorące wyłożyć na surowe ciasto i upiec. Następnie ugotować budyń i do gorącego dodać ½ kostki masła roślinnego. Dokładnie wymieszać. Gorącą masę równomiernie rozsmarować na placek z orzechami i przełożyć drugim plackiem. Na wierzch wylać polewę.

Tagi:

jajko jajka