Soczewica po goralsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

dobra przystawka na imprezy

Soczewica po goralsku

Składniki:

Soczewica po goralsku

 

  • lyzka maki,1-2 zabki czosnku,1 lyzka musztardy,1 lyzka masla roslinnego,sol,pieprz.

Sposób przygotowania:

Soczewica po goralsku
Soczewice namoczyc na 3 godziny przed gotowaniem.Ugotowac w wodzie ktorej sie moczyla.Cebule obrac oplukac drobno pokrajac i podsmazyc na tluszczu razem z drobno pokrojojona kielbasa,przy koncu dodac make lekko zrumienic.Do soczewicy dodac zasmazana kielbase z cebula,czosnek roztarty z sola,musztarda,wymieszac,doprawic sola i pieprzem.podawac na goraca jako samodzielna potrawke lub z miesem.