Sposób przygotowania:
Soczewica ze szpinakiem i żurawiną w curry
Krok pierwszy: Gotujemy soczewicę (1,5 szklanki), następnie doprawiamy ją sosem sojowo-grzybowym (1 łyżeczka). Odstawiamy w miejsce, gdzie będzie miała szansę trzymać ciepło.
Krok drugi: Na jednej łyżce oliwy z oliwek podsmażamy pokrojony por (3 szklanki), lekko go solimy, dodajemy szpinak (może być mrożony - liście) oraz 1/3 szklanki żurawiny suszonej.
Wszystko dusimy, podlewamy 1/2 szkl. wody. Przyprawiamy szczyptą curry oraz 1 łyżką indyjskiej pasty mango, wg upodobań można dosolić.
Czekamy aż woda lekko odparuje. Wyjmujemy soczewicę na talerzyk, lekko ugniatamy środek, wyjmujemy szpinak na wierzch. Smacznego.
Krok drugi: Na jednej łyżce oliwy z oliwek podsmażamy pokrojony por (3 szklanki), lekko go solimy, dodajemy szpinak (może być mrożony - liście) oraz 1/3 szklanki żurawiny suszonej.
Wszystko dusimy, podlewamy 1/2 szkl. wody. Przyprawiamy szczyptą curry oraz 1 łyżką indyjskiej pasty mango, wg upodobań można dosolić.
Czekamy aż woda lekko odparuje. Wyjmujemy soczewicę na talerzyk, lekko ugniatamy środek, wyjmujemy szpinak na wierzch. Smacznego.
niezły kąsek