Sposób przygotowania:
Kurczak ze szpinakiem i soczewicą
Pierś z kurczaka umyć,pokroić w grubą kostkę,posypać przyprawami,dodać 1 zmiażdżony ząbek czosnku oraz olej i wymieszać wszystko dokładnie drewnianą łyżką.Odstawić na 30 min. Pierś z kurczaka wyłożyć na rozgrzaną patelnię razem z zalewą i smażyć na złoty kolor.Następnie dodać soczewicę,przesmażyć chwilę razem a następnie dodać szpinak i 1/3 szklanki wody.Smażyć razem ok. 15 min. (do momentu gdy szpinak się rozpadnie).W trakcie smażenia dodać 3 zmiażdżone ząbki czosnku,masło,pestki słonecznika.Doprawić do smaku solą i pieprzem.Zdjąć z ognia. Kaszę kuskus zalać wrzątkiem tak aby przykrył kaszę,posypać curry lub kurkumą,przemieszać widelcem.Odstawić do napęcznienia.Kurczaka podawać wyłożonego na kaszę kuskus,wierzch udekorować połówkami orzecha włoskiego.
Chupnięta