Anna Zelek

Anna Zelek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 90]

Soczyste steki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Steki podawać z ziemniaczkami i sałatką.

Soczyste steki

Składniki:

Soczyste steki

 

  • Sól Pieprz Olej do smażenia Ser Żółty 5 plasterków Szynka 5 plasterków Cebula 3 szt Smalec

Sposób przygotowania:

Soczyste steki
Steki myjemy pod bieżącą wodą, osuszyć papierowym ręcznikiem, nacieramy solą pieprzem. Odstawiamy na jedną godzinę. Olej mocno rozgrzewamy na patelni , steki pieczemy z obu stron, na każdym steku położyć plasterki szynki i sera żółtego, patelnię przykrywany pokrywką, zestawiamy z ognia, gdy ser się rozpuści, Cebulę obieramy kroimy w cienkie plasterki, zrumienić na smalcu, układamy na stekach. posypujemy posiekaną pietruszką.

Tagi:

sery ser szynka