myszka25

myszka25

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Soczyste żeberka w czerwonym winie 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne soczyste, dla każdego łasucha

Soczyste żeberka w czerwonym winie 4

Składniki:

Soczyste żeberka w czerwonym winie 4

 

  • 1,5szklanki wina słodkiego(ja użyłam sangrii)
  • kilogram żeberek
  • przyprawę do mięs
  • dwie cebule
  • dwie kostki rosołowe

Sposób przygotowania:

Soczyste żeberka w czerwonym winie 4
Żeberka dzielimy na kilka porcji, oprószamy przyprawą, podsmażamy na patelni z niewielką ilości oleju. Następnie podsmażone żeberka umieszczamy w brytfance, wkrajamy cebulkę, wlewamy wino i dusimy pod przykryciem przez ok15 min, dolewamy wody co jakiś czas, aby przykryć mięso, i dodajemy kostki rosołowe. dusimy mięso ok 30 min do 40, mięso po tym czasie powinno być miękkie i odchodzić od kości. Po przyrządzeniu mięso ma lekko słodkawy, przyjemny smak.