Sposób przygotowania:
Sojowe w chrzanowym sosie
Marchewkę pietruszkę i chrzan obrać ,umyć pod bieżącą wodą ,pokroić w kostkę a chrzan zetrzeć na tarce.Cebulę obrać i drobno posiekać . W garnku gotujemy litr wody wrzucamy kostkę rosołową,pokrojoną marchewkę cebulę i pietruszkę wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie i gotujemy na wolnym ogniu około 20 minut,po tym czasie wrzucić kotlety sojowe i gotować około 5 minut,po czym wyjąć je z bulionu łyżką cedzakową . W małym rondelku rozpuścic masło wsypac mąke i chwilę poddusić nastepnie wlać mleko cały czas mieszając przelać do sosu i mieszać cały czas gotując aż zacznie gęstnieć. Gdy składniki sosu się połączą dodać starty na tarce chrzan przeciśnięty przez praskę czosnek,doprawić do smaku sola i pieprzem,wrzucić kotlety sojowe i całośc dusić razem 2 minuty.Zestawić z ognia posypać posiekaną natką i koperkiem. Smacznego!