donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Sok z ciemnych winogron

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Sok z ciemnych winogron będzie idealnym sokiem dla nas na zimę. Jest prosty w wykonaniu i bardzo smaczny!

Sok z ciemnych winogron

Składniki:

Sok z ciemnych winogron

 

Sposób przygotowania:

Sok z ciemnych winogron
Winogrona czyścimy, odrywamy od kiści. Wrzucamy je do garnka, słodzimy, podlewamy je 3 szklankami wody, nie za dużo aby sok zbytnio się nie rozcieńczył.

Gdy winogrona zaczynają pękać i będą już wystarczająco ugotowane precedzamy sok przez sito, aby pozbyć się skórek i pestek.

Przelewamy sok do słoików, mocno zakręcamy i gotowe.

Gotowe dobrze zassane i wystygnięte słoiki odstawiamy do spiżarni.

Tagi:

winogrona