Sposób przygotowania:
Sok z czarnych jagód
Jagody umyć, osączyć, a następnie zmiksować lub dokładnie rozgnieść. Z cukru i szklanki wody ugotować syrop.
Ostudzić, zalać nim jagody i odstawić na noc.
Drugiego dnia jagody podgrzać, przecedzić i rozlać do butelek lub słoików.
Wstawić słoje do naczynia z ciepłą wodą i pasteryzować 20 minut w temperaturze 90 stopni.
Ten wyjątkowo smaczny i orzeźwiający sok stosuje się z dobrym skutkiem przy anemii i schorzeniach przewodu pokarmowego.
Ostudzić, zalać nim jagody i odstawić na noc.
Drugiego dnia jagody podgrzać, przecedzić i rozlać do butelek lub słoików.
Wstawić słoje do naczynia z ciepłą wodą i pasteryzować 20 minut w temperaturze 90 stopni.
Ten wyjątkowo smaczny i orzeźwiający sok stosuje się z dobrym skutkiem przy anemii i schorzeniach przewodu pokarmowego.