Sposób przygotowania:
Sok z owoców jagód
Owoce jagód przebieramy ze śmieci, płuczemy. Wrzucamy do małego - szerokiego garnka , dosypujemy cukier, a następnie wodę w podanej ilości . Nastawiamy na gazie. Mieszamy w trakcie podgrzewania. Gdy jagody zaczną się gotować zmniejszamy gaz i gotujemy jeszcze około dwadzieścia minut. Zdejmujemy z gazu. Tak powstały gęsty sok przecedzamy dokładnie przez gęste sitko. Wlewamy do czystych, wyparzonych słoików. Czas pasteryzacji powinien wynieść 20 minut na małym ogniu. Sok jest pyszny, dość słodki. Można go pić w proporcji 2 łyżki soku na jedną szklankę wody.
artus2692
Smakowita88
artus2692
Pisze poniewaz chciałem zrobic taka kiełbaske wg niby twojego przepisu:) pzdr
Smakowita88
daj mi spokój, proszę