Kamilos959

Kamilos959

Kuchcik
[Przepisów: 1]

Sole meunière

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna ryba mój tata podaje taką w czasie wigilii

Sole meunière

Składniki:

Sole meunière

 

  • 4 filety z płastugi
  • 1/3 szklanki mleka
  • 1/2 szklanki mąki
  • 125g masła
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 cytryna

Sposób przygotowania:

Sole meunière
Zanurzamy filety w mleku i oprószamy mąką. Rozgrzewamy masło na rondlu. Podsmażamy filety na oleju, przez 3 minuty z każdej strony. Wykładamy je na podgrzanym półmisku. Do rondla wlewamy sok z cytryny, wsypujemy natkę, gotujemy przez minutę. Na koniec polewamy sosem filet. To by było na tyle życzę smacznego :D