joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Smażone filety z ryby

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Bardzo szybki i bardzo smaczny sposób na przygotowanie filetów z ryby.

Smażone filety z ryby

Składniki:

Smażone filety z ryby

 

Sposób przygotowania:

Smażone filety z ryby
Filety z ryby płuczemy. Układamy obok siebie na talerzu i solimy. Cytrynę dokładnie myjemy i albo wyciskamy sok i polewamy nim rybę albo kroimy w plasterki i układamy kolejno na filetach. Odstawiamy na 30 - 40 minut. Jajko roztrzepujemy, można jeszcze lekko osolić. Filety przekrajamy na pół i każdą część kolejno panierujemy najpierw w jajku a następnie w bułce tartej. Olej rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim rybę z obu stron na złoty kolor. Gotowa ryba najlepiej smakuje z frytkami lub z surówkami. Smacznego ! : )