Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Prosty sorbet z mieszanych owoców.

Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy

 

  • 1 duża gruszka
  • 1 banan
  • 1/4 świeżego ananasa
  • 1/2 szklanki przegotowanej wody
  • 1 cytryna
  • 3 czubate łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy
Gruszkę obrać, usunąć jej gniazdo nasienne. Gruszkę pokroić na mniejsze kawałki. Banana obrać, pokroić w plasterki. Ananasa obrać, usunąć twardy rdzeń. Ananasa pokroić na mniejsze kawałki. Wszystkie kawałki owoców przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Zamrożone owoce przełożyć do miski blendera. Wlać do nich sok wyciśnięty z cytryny i wodę, wsypać cukier puder. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Sorbetową masę zmrozić dodatkowo w zamrażalniku. Gotowy sorbet rozłożyć do pucharków.
Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy
Obrane i pokrojone owoce przełożone do plastikowego pojemnika.
Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy
Zamrożone owoce przełożone do miski blendera.
Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy
Sok wyciśnięty z cytryny dodany razem z wodą i cukrem pudrem do zamrożonych owoców.
Sorbet ananasowo-gruszkowo-bananowy
Gotowa masa sorbetowa z ananasa gruszki i banana z sokiem cytrynowym.