Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sorbet bananowy

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Prosty, pyszny sorbet z bananów z sokiem cytrynowym.

Sorbet bananowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet bananowy

 

  • 5 dojrzałych bananów
  • 1 cytryna
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 1/2 szklanki przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Sorbet bananowy
Banany obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki, przełożyć do plastikowego pojemnika. Pojemnik z bananami zamknąć i wstawić na kilka godzin do zamrażalnika. Zamrożone banany przełożyć do miski blendera. Z cytryny wycisnąć sok, wlać go do zamrożonych bananów. Dodać też do nich cukier puder, wlać mocno schłodzoną wodę. Wszystko bardzo dokładnie zmiksować. Gotowy sorbet można od razu podawać lub zmrozić dodatkowo w zamrażalniku.
Sorbet bananowy
Obrane ze skórki i pokrojone na mniejsze kawałki banany.
Sorbet bananowy
Cukier puder dodany do zamrożonych bananów z sokiem cytrynowym.
Sorbet bananowy
Mocno schłodzona woda wlana do zamrożonych bananów.
Sorbet bananowy
Wszystkie składniki sorbetu dokładnie zmiksowane.