Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Sorbet brzoskwiniowy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 14

pełna lata brzoskwiniowa pycha!

Sorbet brzoskwiniowy

Składniki:

Sorbet brzoskwiniowy

 

  • 6 dojrzałych świeżych brzoskwiń,
  • 3-5 łyżek soku z cytryny,
  • 3-5 czubatych łyżek cukru

 

Sposób przygotowania:

Sorbet brzoskwiniowy
Brzoskwinie umyć, zalać wrzącą wodą na 20 s. a następnie przelać zimną. Obrać ze skórki, usunąć pestkę, miąższ pokroić w kostkę, zasypać cukrem i polać 1/3 soku cytrynowego. Wstawić do zamrażarki na 2-3 godziny. Prawie zamrożone zmiksować blenderem na gładką, puszystą masę. Przełożyć ją do szczelnego pojemnika, mrozić 3-6 godzin.