djkatee

djkatee

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 244]

Sorbet cytrynowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczny sorbet z procentami.

Sorbet cytrynowy

Składniki:

Sorbet cytrynowy

 

 

Sposób przygotowania:

Sorbet cytrynowy
Żelatynę moczymy w zimnej wodzie, a z cytryn wyciskamy sok i musimy zetrzeć troszkę skórki. Z żółtek, skórki i cukru ucieramy masę. Podgrzewamy wino, wlewamy do niego żelatynę i czekamy aż się rozpuści. Następnie dodajemy to do kremu i wlewamy sok z cytryny. Wszystko mieszamy i wstawiamy do lodówki. gdy krem zacznie się ścinać dodajemy do niego ubitą białka i ubitą śmietanę. Mieszamy i nakładamy na pucharki.

Tagi:

jajko jajka