Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Sorbet miodowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Delikatny truskawkowy sorbet z miodowym akcentem.

Sorbet miodowo-truskawkowy Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet miodowo-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Sorbet miodowo-truskawkowy
Truskawki umyć, odszypułkować, lekko osuszyć na papierowym ręczniku. Truskawki przełożyć do plastikowego pojemnika, zamknąć i mocno zamrozić. Po kilku godzinach zamrożone truskawki przełożyć do miski blendera. Dodać do nich miód i wyciśnięty z cytryny sok. Wszystko dokładnie miksować, stopniowo dolewając przegotowaną, zimną wodę. W razie potrzeby gotowy sorbet wstawić jeszcze na pół godziny do zamrażalnika, a następnie rozłożyć do pucharków. Podawać od razu.
Sorbet miodowo-truskawkowy
Umyte odszypułkowane i lekko osuszone truskawki.
Sorbet miodowo-truskawkowy
Truskawki mocno zamrożone w plastikowym pojemniku.
Sorbet miodowo-truskawkowy
Zamrożone truskawki w misce blendera z miodem i sokiem cytrynowym.
Sorbet miodowo-truskawkowy
Zmiksowane dokładnie truskawki z dodatkiem przegotowanej zimnej wody.