Sposób przygotowania:
Sorbet szampański.
Z 300 ml.wody i 300 g. cukru ugotować syrop cukrowy.Zestawić,
schłodzić i przelać do kilku butelek,dodając szampana jako dodatek.Po 2-3 godzinach zlać syrop zmieszany z szampanem
do miksera,dodając po 3 łyżki soku pomarańczowego i cytrynowego oraz ubitą pianę z białek.Zmiksować składniki,aż się
spienią,a następnie przełożyć do pojemnika.Wstawić pojemnik do
zamrażarki na 2-3 godz.co jakiś czas przemieszać masę sorbetową.Po wyjęciu przełożyć sorbet do pucharków lub wysokich
kieliszków i dekorować przed podaniem plasterkami limonki i listk-
-ami świeżej mięty.
schłodzić i przelać do kilku butelek,dodając szampana jako dodatek.Po 2-3 godzinach zlać syrop zmieszany z szampanem
do miksera,dodając po 3 łyżki soku pomarańczowego i cytrynowego oraz ubitą pianę z białek.Zmiksować składniki,aż się
spienią,a następnie przełożyć do pojemnika.Wstawić pojemnik do
zamrażarki na 2-3 godz.co jakiś czas przemieszać masę sorbetową.Po wyjęciu przełożyć sorbet do pucharków lub wysokich
kieliszków i dekorować przed podaniem plasterkami limonki i listk-
-ami świeżej mięty.