2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1489]

Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Pyszny orzeźwiający sorbet z truskawek i czarnej porzeczki z nutą miętową na nadchodzące ciepłe dni znakomity,najlepszy jaki jadłam!

Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą

 

Sposób przygotowania:

Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą
Truskawki obrać z szypułek umyć osuszyć i zmrozić w zamrażalniku,tak samo czarną porzeczkę-można użyć mrożonych owoców. Wodę zagotować z pudrem do gotującej wrzucić świeżą umytą miętę i zdjąć z ognia i zostawić do całkowitego wystygnięcia,po czym miętę wyjąć i wycisnąć. Zmrożone owoce zmiksować z wyciśniętym sokiem z jednej cytryny wlać wodę miętową i zmiksować wszystko blenderem.Przelać całość do plastikowego pojemniczka i włożyć na co najmniej 3 godziny do zamrażarki.Podawaj ozdobione gałązkami świeżej mięty i świeżych owoców. Pycha!
Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą
wodę z cukrem zagotowujemy dodajemy świeżą miętę
Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą
porzeczki i truskawki mrozimy miksujemy z sokiem z cytryny
Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą
wlewamy do owoców miętową wodę miksujemy blenderem
Sorbet truskawkowo-porzeczkowy z miętą
Rozlewamy do plastikowego pojemniczka mrozimy w zamrażalniku