mani3k

mani3k

Kucharz
[Przepisów: 8]

Sorbet z arbuza

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

watro sprobowac:)

Sorbet z arbuza

Składniki:

Sorbet z arbuza

 

  • 50 dkg miąższu arbuza
  • 20 dkg cukru
  • sok z 1 cytryny
  • ½ szklanki gazowanego wina

Sposób przygotowania:

Sorbet z arbuza
Cukier zalać jedną szklanką wody, dodać sok z cytryny, gotować przez około 3 minut, schłodzić. Z miąższu arbuza usunąć pestki, zmiksować, dodać wino gazowane i zimny syrop, miksować jeszcze przez kilka minut. Mus przelać do metalowego naczynia, zamrozić. Podając przełożyć wiórka musu do szklanej salaterki lub pucharku, udekorować listkami mięty.