Sposób przygotowania:
Sos BBQ a`la Igraszki Losu
Sos BBQ:
Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy wrzucamy do niego marchewkę z cebulą, dodajemy cukier i smażymy wszystko około 30 minut (cebula z marchewką powinny się skarmelizować).
Do karmelizowanej cebuli dodajemy keczup, sos sojowy, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko zalewamy piwem – gotujemy około 25 minut. Sos blendujemy (można przetrzeć przez sitko) doprawiamy do smaku sola i pieprzem, przelewamy z powrotem do rondelka i odparowujemy aż do uzyskania żądanej konsystencji ( u mnie gęstego syropu ).
Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę ścieramy na tarce o grubych oczkach. W rondelku rozgrzewamy łyżkę oliwy wrzucamy do niego marchewkę z cebulą, dodajemy cukier i smażymy wszystko około 30 minut (cebula z marchewką powinny się skarmelizować).
Do karmelizowanej cebuli dodajemy keczup, sos sojowy, ocet, przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko zalewamy piwem – gotujemy około 25 minut. Sos blendujemy (można przetrzeć przez sitko) doprawiamy do smaku sola i pieprzem, przelewamy z powrotem do rondelka i odparowujemy aż do uzyskania żądanej konsystencji ( u mnie gęstego syropu ).